Nyheter på Stamsund.no - Stamsund Teaterfestival - 26.-30.5 2015

Stamsund Teaterfestival - 26.-30.5 2015

Publisert: 16.04.2015 – 10:35


Velkommen til Stamsund Teaterfestival 2015

Stamsund Teaterfestival 2015!


(Tekst hentet fra http://stamsund-internasjonale.no/)


Stamsund Teaterfestival arrangeres i år for 15. gang. Helt ifra starten av, har vi arbeidet med idéen om møtet mellom særegne og samtidsorienterte kunstnerskap, og det tradisjonelle, men levende fiskeværet Stamsund i Lofoten. Vi liker å leke med tanken om møtet mellom to ekstremer som begge står stødig på egne bein og forsøke å løfte opp og ta vare på det som oppstår i møtepunktene, enten det er kjærlighet, overraskelse, refleksjon, konflikt, avmakt eller noe helt annet.


Vi byr på dans i det gamle postkontoret, og Rødhette på trålerkaia — møter mellom størrelser som garantert medfører overraskelser som ikke er planlagt på forhånd. Stamsund Teaterfestival ønsker i tillegg å være en plattform for det prosessorienterte, det utprøvende og det nye. Vi legger vekt på å skape gode betingelser for kunstnerisk eksperimentering, tilby en profesjonell kontekst der kunstnerne kan dele idéer og slik utvide, fordype seg i, og undersøke sin kunstneriske virksomhet. I forlengelsen av forestillingene forsøker vi å finne balansen mellom opplevelse og refleksjon. Vi innbyr derfor i tillegg til dagenderpåsamtaler med kunstnerne, workshops og seminarer.


En viktig forutsetning for festivalen er det stabile og profesjonelle kunstmiljøet som har vokst frem i Stamsund gjennom de siste ti-årene. Figurteatret i Nordland bidrar med scene og teknikk, og eget kunstnerisk program, mens Galleri 2 presenterer en ny utstilling der de har invitert høyt anerkjente kunstnere spesielt til festivalen. Festivalkroa, den uformelle møteplassen og selve hjertet i festivalen er i år tilbake nederst på hutigrutekaia. Vi satser i år på et tydeligere klubbkonsept programmert av festivalveteran og DJ, Runar Bruteig Olsen, der vi garanterer god stemning.


Til slutt vil jeg takke våre tilskuddspartnere, våre sponsorer og vår fantastiske stab for godt samarbeid i avviklingen av festivalen. Jeg vil også takke deltagende kunstnere, publikum og alle andre gode krefter som gjør denne festivalen mulig.


God festival!


Hilsen Thorbjørn Gabrielsen
Kunstnerisk leder

 

Laster…

Nyheter

Sommeren nærmer seg med store skritt, og Stamsund skuffer ikke på begivenhetsfronten i år. Vi har samlet alt som skjer her.
Alpinbakken åpner fredag kl. 17:00
Snøproduksjonen er i gang i Stamsund
Stamsund ve & vel ønsker ALLE VELKOMMEN til  Stamsundheia OPP motbakkeløp i vakker natur!
Søndag 2. august fra kl. 13:00 - 17:00 feirer vi Friluftslivets år i Stamsund med gratis testing av kajakk og SUP.
Hans-Christian Jahren kjøpte Tørnholmen i 2012. Øya er ikke landfast og bebyggelsen på øya har stått til forfall fram til HC. Jahren tok over. Hva nå?

Stamsund teaterfestival er godt i gang. En rekke forestilinger finner sted i dag.

Søndagsåpent fra 16:00 - 19:00, hverdager fra 12:00 - 18:00. Hver dag til 10. mai.

Eilertsen & Granados vil ha åpen hver helg i Stamsund fra juli.
Velkommen til Stamsund Teaterfestival 2015
Den 17.april, går høringsfristen ut for forslaget til arealplan for Stamsund.
Sett av helgen 19. - 20. juni da blir det Stamsund i fest!
Fine forhold i alpinbakken i Stamsund. Se åpningstidene i alpinbakken i vinterferien her.
I dag, 4. februar 2015, åpner Lofoten Snowboard- og Alpinsenter for første gang denne sesongen. Det er på dagen 20 år siden alpinbakken åpnet for første gang i 1995.
Banner
Banner
Kalender - Stamsund på nett

Kalender

Ingen arrangementer… Du kan legge inn arrangementer her. Alternativt kan du konktakte oss om du har forslag!

#Stamsund på instagram - Stamsund på nett

#Stamsund

#Stamsund på FaceBook - Stamsund på nett

#Stamsund